Склад: 100% смажений кунжут.
Кунжутна паста (також відома як тахіні або сезамова паста) це паста, виготовлена з насіння кунжуту, і є основним продуктом у багатьох кухнях, особливо в Середземномор’ї та на Близькому Сході. Він є веганським, без глютену і має горіховий смак. З меленого кунжутного насіння отримується густа жирна паста, яку додають як необхідний компонент до багатьох страв, наприклад до хумусу, крім того, вона служить основою для багатьох соусів.
При використанні пасту розбавляють водою до консистенції рідкої сметани, додають лимонний сік, сіль і часник, а також до основи додають ще й різні сиропи.
Страви на основі кунжутної пасти особливо популярні у вегетаріанців та під час Великого Посту.
В рецепти на основі кунжутної пасти часто додають оливкову олію, лимонний сік, часник, мелений кумін, червоний перець, петрушку і використовують як підливу або просто подають з пітою або хлібом.
Кунжутна паста використовується для приготування східних солодощів, наприклад халви.
Містить вітаміни В1, В2, В3, В9, а також кальцій, залізо, магній, марганець, фосфор, калій, натрій, цинк.
180г – скло
280г – пластик